Beylikdüzü Marina Veteriner Kliniği bünyesinde uygulanan cerrahi operasyonlar. Ortopedi; Kırık operasyonları, Disk hastalıkları (fıtık vs) Genel Cerrahi; Yumuşak doku, Sindirim sistemi, Organ cerrahisi, Tumör..
Cerrahi OperasyonlarVeteriner Cerrahi UygulamalarımızOrtopedi;
Kırık operasyonları
Disk hastalıkları (fıtık vs)
Genel Cerrahi;
Yumuşak doku
Sindirim sistemi
Organ cerrahisi
Tumör
Diyaframatik hernia (diafram fıtığı – diyafram yırtığı)
Jinekoloji;
Kısırlaştırma operasyonları (ovariohisterektomi – kastrasyon)
Doğum
Meme hastalıkları, meme tümörü ekstirpasyonu
Sezeryan
Göz ve Kulak Cerrahisi;
Göz kapağı operasyonları
Göz operasyonları
Gözyaşı kanalı operasyonları
Kulak Kepçesi ve Kanalı Operasyonları;
Total kulak kanalı ekstirpasyonu
Othematom (Kulak kepçesi hematomu)
Kulak kanalı drenajı
Bulla osteotomisi (orta kulak iltihabı cerrahisi)
Nazofarengeal polip rezeksiyonu
Tonsillektomi
Çene ve Ağız Cerrahisi;
Diş taşı temizliği
Diş çekimi
Ağız içi yumuşak doku cerrahisi ve diğer tüm operasyonlar konusunda uzman veteriner hekimler tarafından uygulanır.
Veteriner Cerrahi Öncesi
Bütün operasyonlar klinik bir ön hazırlık gerektirir. İlk aşamada minik dostumuzun operasyon sırasında ve sonrasında sağlığının korunacağından emin olmamız gerekir. Bu sebeple veteriner hekimimiz, minik dostunuza özel, en düşük riskli anestezi programını ve yöntemini seçer. İkinci aşamada operasyonun yapılacağı tam donanımlı operasyon odasının ve operasyonda kullanılacak aletlerinin sterilizasyonu gelir.
Marina Veteriner Kliniği ‘nde en küçüğünden en büyüğüne tüm operasyonlarda, anestezi riski taşıyan hastalarda bile en güvenli yöntem olan “İnhalasyon Anestezisi” kullanılır.
Böylece; diğer anestezi yöntemleriyle oldukça riskli gruplarda olan operasyonların bile ( açık göğüs ameliyatları, diyafram yırtılması operasyonları, vs) güvenli bir şekilde yapılması sağlanır.
Anestezi esnasında hasta anestezik maddeyi akciğerleri yoluyla soluyarak aldığından diğer yöntemlerin aksine vücutta istenmeyen zararlı kimyasalların oluşumu en az düzeydedir. Dolayısıyla karaciğer veya böbrek hastalığı dahil kronik bir hastalığı olan minik dostlarımız daha güvenli bir şekilde müdahale edilir.
Yine anestezik maddelerle beraber yüksek oranda oksijeni direk olarak akciğerlerine aldıklarından anestezi esnasında istenmeyen hipoksemi (vücudun oksijen yoksunluğu) gibi komplikasyonların riski minimalize edilir.
Operasyon esnasında anestezi derinliği anlık olarak ayarlanabildiğinden hayati riskli acil durumlara anında müdahale edilebilir. Böylece anesteziye bağlı kayıplar (anestezinin ağır gelmesi) yaşanmaz.
Operasyon esnasında cihazlar yardımıyla tüm yaşam fonksiyonları monitörize edildiğinden, acil durum müdahalelerinin henüz yaşamsal fonksiyonlar (kalp, solunum) etkilenmeden, erken yapılmasına olanak sağlar.